Ziggo wijst overnamebod Liberty Global af

Ziggo heeft een overnamevoorstel van Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van concurrent UPC, van de hand gewezen.

Dat maakte het kabelbedrijf woensdag bekend, zonder te vermelden wat de voorgestelde overnameprijs was. Een woordvoerder van Ziggo wilde desgevraagd niet nader op de zaak ingaan.

Volgens Ziggo was het voorgestelde bod op de onderneming te laag. Het is onzeker of het bedrijf een verbeterd voorstel zal ontvangen.

​Liberty Global zou de de Nederlandse kabelaar Ziggo volledig overnemen, met als doel een Nederlands-Belgische kabelaar te creëren. Het Amerikaanse bedrijf is ook al eigenaar van UPC en heeft een belang in het Belgische Telenet.

Het Duitse blad Manager Magazine meldde woensdag al op basis van "ingewijden uit de industrie'' dat Liberty Global interesse had in een volledige overname van Ziggo. Op een volledige overname van het kabelbedrijf wordt al geruime tijd gespeculeerd.

Ziggo maakte donderdag een flinke koerssprong op de beurs in Amsterdam, waar het sinds maart vorig jaar een notering heeft. Het aandeel steeg tijdens de middaghandel op het Damrak tot bijna 10 procent in waarde.

Topman Mike Fries van Liberty zou de overname grotendeels willen betalen in aandelen, en zo min mogelijk in cash, aldus het blad.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie