AkzoNobel opent lab voor decoratieve lakken

AkzoNobel heeft een nieuw onderzoekscentrum geopend in Sassenheim dat zich vooral zal richten op de ontwikkeling van decoratieve lakken, houtbeschermingsproducten en muurvullers.

Dat maakte het verfconcern woensdag bekend. Een woordvoerster wilde de investeringssom voor het centrum niet bekendmaken.

In het nieuwe laboratorium is plaats voor ongeveer 100 medewerkers, waarmee het totaal op de faciliteit in Sassenheim op circa 400 komt. Volgens de woordvoerster gaat bestaand personeel aan de slag in het centrum.

Het overgrote deel van de werknemers in Sassenheim werkt al aan onderzoek voor de divisie Decorative Paints. De rest ontwikkelt producten voor het onderdeel aerospace & automotive coatings.

Muurverf

AkzoNobel heeft ook een onderzoekscentrum voor Decorative Paints in het Britse Slough. Daar wordt vooral gewerkt aan de ontwikkeling van muurverven.

Het concern maakte op 2 oktober bekend de bestuursstructuur van Decorative Paints aan te passen. Per 1 januari wordt het aantal seniormanagementteams verminderd en wordt een nieuwe topstructuur ingevoerd, waarin de activiteiten worden uitgesmeerd over 5 regio's in plaats van de huidige 8.

De ingreep volgt op het afstoten van de Decorative Paints-tak in Noord-Amerika en moet zorgen voor een rendabele groei in Europa en snelgroeiende markten.

Lees meer over:
Tip de redactie