Danone verlaagt doelstellingen

Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone heeft de doelstellingen voor de operationele winstmarge en de omzetgroei voor dit jaar verlaagd.

Dat heeft onder meer te maken met een scherpe daling van de verkoop van melkpoeder in Azië. Dat blijkt uit de omzetcijfers die het bedrijf woensdag naar buiten bracht.

Danone haalde uit 8 Aziatische landen melkpoeder terug omdat de producten mogelijk vervuilde ingrediënten bevatten. Het bleek uiteindelijk vals alarm, maar Danone wilde schade van minimaal 200 miljoen euro verhalen op leverancier Fonterra.

De terugroepactie heeft geleid tot ''significante verliezen in omzet en nettoresultaat. Maatregelen om dat te herstellen beginnen vruchten af te werpen, maar slechts heel geleidelijk'', aldus Danone.

Melkpoederkwestie

De totale omzet was in het derde kwartaal 5,3 miljard euro, onveranderd op jaarbasis. Wel verlaagt Danone vanwege de melkpoederkwestie de verwachting voor de omzetgroei van ten minste 5 procent naar 4,5 tot 5 procent.

De operationele winstmarge daalt naar verwachting met 80 basispunten waar eerder een daling met 30 tot 50 basispunten werd voorzien.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie