De bestuursvoorzitter van Burberry, Angela Ahrendts, stapt over naar Apple. Dat maakten beide bedrijven dinsdag bekend.

Ahrendts wordt in het bestuur van Apple verantwoordelijk voor alle winkels van Apple, zowel de Apple Stores op straat als de winkels op internet. Die functie bestond tot op heden niet bij het elektronicaconcern.

Ahrendts, die sinds 2006 de leiding had over Burberry, gaat in het voorjaar van 2014 aan de slag bij Apple. Bij Burberry wordt ze opgevolgd door Christopher Bailey. Hij was de afgelopen 6 jaar de belangrijkste creatieve man van het Britse modehuis, dat bekend is van zijn kleding en tassen met ruitpatroon.

Mode

De 53-jarige Ahrendts deed haar ervaring vooral op in de modesector. Voordat ze bij Burberry ging werken, had ze hoge posities bij modebedrijven Liz Claiborne en Donna Karan.

Bij Burberry was de Amerikaanse volgens Britse onderzoekers vorig jaar met een totale beloning van bijna 17 miljoen pond (20 miljoen euro) de bestbetaalde ceo van Groot-Brittannië.

Burberry maakte dinsdag ook bekend dat zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met 20 procent is gestegen ten opzichte van een jaar eerder, tot 694 miljoen pond (818 miljoen euro). De verkopen in winkels die langer dan een jaar open zijn namen met 13 procent toe. Die groei voldeed aan de verwachtingen van analisten.