Kluwer, onderdeel van uitgever Wolters Kluwer, verkoopt de titels Binnenlands Bestuur en Assurantie Magazine en de uitgaven op het gebied van algemeen en financieel management.

Dat werd maandag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Binnenlands Bestuur wordt ondergebracht bij Sijthoff Media Groep, en gaat deel uitmaken van de Adfo Groep. Assurantie Magazine en de daarbij behorende activiteiten, en de uitgaven op het gebied van algemeen en financieel management worden verkocht aan B+B Vakmedianet, dat overigens een vestiging zal openen in Deventer.

Een woordvoerster van Wolters Kluwer wilde desgevraagd de verkoopprijs niet noemen. ''Daar doen we helemaal geen uitspraken over''.

Of er nog meer titels in de pijplijn zitten om verkocht te worden, kon ze niet zeggen. ''Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat we op termijn nog verkopen aankondigen, de uitgeefmarkt is altijd in beweging, maar daar speculeren we niet over'', zo gaf ze aan.

Verkopen

Binnenlands Bestuur bestaat uit een tijdschrift, website, digitale nieuwsbrieven en een LinkedIn-groep. Assurantie Magazine omvat de tijdschriften Assurantie Magazine en AMplus, 2 nieuwsbrieven, het online platform AMweb en zaken als het AMjaarboek, AMjurisprudentie en AMmasterclasses.

Het portfolio van algemeen en financieel management omvat tijdschriften, online platforms en opleidingen en boeken.

De verkopen zullen naar verwachting begin november worden afgerond. Vorig jaar verkocht Kluwer eveneens een aantal titels aan de Adfo Groep en B+B Vakmedianet.