Unit4 onderhandelt over overname

Unit4 staat in de belangstelling van een aantal private equityfirma's, die het softwarebedrijf mogelijk willen kopen. De overnameprijs kan oplopen tot 35 euro per aandeel. Dat maakte de onderneming maandag bekend.

Unit4 is ''verkennende gesprekken'' begonnen met de mogelijke kopers. Het bedrijf heeft ING Corporate Finance en Oppenheimer aangesteld als financieel adviseurs. De Brauw Blackstone Westbroek levert juridisch advies.

De interesse van private equitypartijen in Unit4 komt niet als een grote verrassing. Dat stelt SNS Securities maandag in een commentaar. Aangezien de koers waarschijnlijk ver boven het koersdoel van 29 euro zal uitstijgen, verlaagt het effectenhuis zijn advies van 'hold' naar 'sell'.

Verkopen

Unit4 gaf aan dat biedprijs bij een eventuele overname tot 35 euro per aandeel kan bedragen. SNS raadt aandeelhouders aan in dat geval toe te happen. ''Eigenlijk, ervan uitgaande dat het aandeel vandaag tussen de 32 en 35 euro opent, denken wij dat aandeelhouders zouden moeten verkopen.'', aldus het effectenhuis.

Maandagochtend om 9.24 uur stond het aandeel Unit4 15,7 procent hoger op 33,85 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie