Beter Bed verwacht dat het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal lager zal uitvallen dan eerder voorzien. 

Dat maakte de beddenfabrikant vrijdag bekend. De lagere winst komt vooral door Duitsland, waar de opbrengsten in september tegenvielen.

Beter Bed rekent nu op een daling van het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal van ruim 40 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Eerder sprak het concern nog de verwachting uit dat het bedrijfsresultaat met 20 tot 30 procent zou afnemen.

''Lagere bezoekersaantallen weerspiegelen de huidige, lage koopbereidheid in Duitsland ten aanzien van onder meer meubels, matrassen en bedden, sieraden, boeken en huishoudelijke apparaten. Vooralsnog zien wij in deze trend geen verbetering'', zo gaf de onderneming aan.

Beter Bed behaalde in de eerste helft van het jaar een bedrijfsresultaat (ebit) van 8,1 miljoen euro, zo meldde het eind augustus. De onderneming heeft al tijden last van het lage consumentenvertrouwen in Nederland, België en Spanje.

Hold

SNS Securities verlaagt het advies op het aandeel Beter Bed naar hold van accumulate, in reactie op de winstwaarschuwing die het bedrijf heeft afgegeven. Dat meldde het effectenhuis vrijdag.

''Dit valt tegen. De Duitse macrocijfers zijn best wel goed, en de prestaties van Beter Bed wijzen de tegengestelde kant op. Dat is teleurstellend'', aldus analist Edwin de Jong in een reactie. Hij gaf aan dat SNS nog met een rapport over de winstwaarschuwing naar buiten komt.

Het aandeel Beter Bed sloot donderdag op 16,68 euro.