Lenovo zou willen samenwerken met telefoonfabrikant of het bedrijf zelfs helemaal willen overnemen. 

De twee bedrijven zouden hier heimelijk al sinds augustus over spreken, meldt de Hongkongse krant Apple Daily, die overigens niets te maken heeft met het Amerikaanse technologiemerk.

Lenovo zou interesse hebben in het merk HTC en zou mogelijk al volgend jaar een samenwerking of overname willen aankondigen. De gesprekken zouden echter nog lopen en details zijn dus nog niet bekend.

HTC heeft herhaaldelijk gezegd dat het niet te koop is. 

China

Lenovo is in China de op één na grootste smartphonefabrikant, met ruim 12 procent van de markt. Het bedrijf richt zich echter voornamelijk op goedkope en middenklasse telefoons, terwijl HTC bekend staat om zijn uitstekende high-end-apparaten.

De Taiwanese fabrikant heeft in het derde kwartaal zijn eerste verlies ooit geboekt. Voorzitter Cher Wang zei maandag dat marketing de grootste uitdaging is voor het bedrijf.

In een interview met NUtech zei Mark Moons, directeur Benelux van HTC, onlangs dat het bedrijf in 2012 enkele ondermaatse producten uitbracht. Met een beter aanbod wil HTC zich dit jaar weer op de kaart zetten, zei hij.