Microblog Twitter zal deze week zijn beursplannen gedetailleerd naar buiten brengen. De handel in het aandeel Twitter zal dan eind oktober of begin november beginnen. 

Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal maandag op basis van ingewijden. Onlangs werd bekend dat Twitter documenten voor zijn langverwachte beursgang heeft ingediend bij de Amerikaanse financiële toezichthouder SEC. Het bedrijf zou mikken op een opbrengst van zo'n 15 miljard dollar (ruim 11 miljard euro).

Volgens marktvorsers kunnen de begrotingsonderhandelingen in de Verenigde Staten nog roet in het eten gooien. De politieke partijen in Washington hebben tot dusver nog geen akkoord over de begroting bereikt waardoor een noodgedwongen sluiting van Amerikaanse overheidsdiensten dreigt.

Een dergelijk scenario kan volgens economen ernstige negatieve gevolgen hebben voor de beurshandel en de Amerikaanse economie in het algemeen. Twitter kan daardoor besluiten zijn gang naar de beurs op een later tijdstip uit te voeren.