De Amerikaanse bank Citigroup is een van de eerste banken die profiteert van de vrijhandelszone in Shanghai. De bank heeft toestemming gekregen om een Chinese tak te starten.

Dat meldt de Wall Street Journal (WSJ). De regering van China wil in de vrijhandelszone experimenteren met soepeler regels op het gebied van buitenlandse investeringen en valutahandel.

Hoewel de voorwaarden van de vrijhandelzone nog niet duidelijk zijn, is het de bedoeling dat de financiële dienstverlening in het land transparanter wordt. "Het wordt eenvoudiger voor buitenlandse banken om zich te vestigen", zegt een woordvoerder van de AZN Bank.

De Chinese bankencommissie heeft Citigroup groen licht gegeven voor het voorbereiden van de vestiging in de vrijhandelszone. “China is een belangrijke markt voor ons”, zegt Stephen Bird, CEO van de Aziatische tak van de bank.

De nieuwe vestiging zal zich voornamelijk richten op zakelijke dienstverlening onder de naam Citibank China.  De Amerikaanse krant verwacht dat de bank HSBC ook snel zal volgen met een vestiging.