King, de maker van de populaire game Candy Crush Saga, is het proces van een beursgang begonnen door stilletjes de eerste documenten daarvoor in te dienen met de beurswaakhond SEC.

Dat meldt althans The Daily Telegraph op basis van anonieme bronnen. King zelf wil daar niet op reageren.

De gameontwikkelaar gebruikt een proces waardoor de beursgang voorlopig geheim kan worden gehouden. Ook Twitter maakt gebruik van deze methode, al maakte het sociale netwerk zijn plannen wel bekend in een tweet.

King werd in het afgelopen jaar bekend door het succes van Candy Crush Saga. Het bedrijf bestaat echter al sinds 2003 en maakt winst sinds 2005.

Think Gaming schat dat het spel alleen in de VS al door 7,5 miljoen mensen per dag wordt gespeeld. In-app aankopen zouden zo 850.000 dollar per dag (310 miljoen dollar per jaar) opleveren.

De geschatte waarde van het bedrijf is onduidelijk. Zynga, de populaire maker van Facebook-games wiens aandeel op de beurs het afgelopen jaar scherp is gedaald, heeft een marktwaarde van 2,9 miljard dollar. Op het hoogtepunt in 2012 was het bedrijf ongeveer vier keer meer waard.