Ajax heeft in het boekjaar 2012/2013 een winst geboekt van 18,2 miljoen euro netto. In het boekjaar daarvoor bedroeg de winst nog 9,7 miljoen euro.

Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Amsterdammers donderdag bekendmaakten op de clubsite. De winststijging is voornamelijk te danken aan de hoge transfersommen uit de verkoop van spelers.

De netto omzet van Ajax is met 1,1 miljoen euro gestegen tot 105,6 miljoen euro. De omzet gerelateerd aan de Champions League-deelname was 27,1 miljoen euro.

Het operationele resultaat kwam uit op 10,2 miljoen euro ten opzichte van 13,1 miljoen euro in 2011/2012. Ajax meldt een eigen vermogen van 71,8 miljoen euro.

Landstitel

De Amsterdammers veroverden vorig seizoen voor het derde jaar op rij de landstitel. In de lucratieve Champions League werd Ajax uitgeschakeld in de poulefase.

Na de winterstop kwam Ajax uit in de Europa League, waarin Steaua Boekarest het eindstation was in de zestiende finales.

Voor het lopende boekjaar verwacht Ajax opnieuw een positief operationeel resultaat, onder meer dankzij de deelname aan de Champions League.

Bovendien hebben de Amsterdammers ook in dit boekjaar al spelers verkocht in de personen van Christian Eriksen en Toby Alderweireld.