Imtech is voor miljoenen euro's bestolen door een kleinzoon van een van de grondleggers van de Duitse divisie van het bedrijf. 

Dat schrijft De Telegraaf vrijdag, op basis van onderzoek van de krant in samenwerking met de Duitse krant Handelsblatt.

De zogenoemde X Group, een Duits netwerk van personen en bedrijven, leverde in de periode tussen 2007 en 2012 voor 29,7 miljoen euro aan facturen in voor diensten die nooit zijn geleverd, aldus het bedrijf zelf in het onlangs gepubliceerde frauderapport.

Nog eens 1,5 miljoen euro verdween in de zakken van "enkele individuen, onder wie een oud-directeur van Imtech Duitsland".

Een van de leden van de X Group was volgens De Telegraaf Jörg Gerhard Schiele, een nazaat van machinebouwer en ingenieur Ernst Schiele die vanaf 1890 de fundamenten legde voor het latere Imtech Duitsland.

Verder loopt Imtech, zo schrijft De Telegraaf, nog voor enkele tientallen miljoenen risico wegens schulden, kredietlijnen en bankgaranties van de X Group waarvoor de Duitse divisie garant staat. Imtech stelt dat het niet kan uitsluiten dat er nog ''nieuwe onregelmatigheden" worden gevonden.