TomTom levert zijn kaarten en software aan nieuwe apparaten van Sony en Renault. Dat meldde de navigatiedienstverlener dinsdag.

Sony neemt de kaarten en navigatiediensten van TomTom op in zijn nieuwe infotainmentsysteem voor auto's, AV Center.

Renault gebruikt de technologie van TomTom in de R-Link, een multimediatablet die beschikbaar wordt in nieuwe modellen van de Franse autobouwer.

TomTom en Renault werken al langer samen. De R-Link is de opvolger van de Carminat TomTom.

Sterke tweede helft

De automotivedivisie van TomTom gaat een sterke tweede helft van het jaar tegemoet. Dat concludeerde analist Martijn den Drijver van SNS Securities dinsdag.

De deal met Ford kan voor een aanzienlijke omzetgroei zorgen, concludeerde SNS maandag al. De deal met Sony is kleiner, omdat die zich vooral richt op de dealermarkt. De R-Link is op zich ook geen nieuws, maar door vertragingen liet de definitieve aankondiging langer op zich wachten dan gepland.

Impact

De R-Link kan vanaf het derde kwartaal bijdragen aan de groei van TomTom, aldus Den Drijver. De effecten zullen goed zichtbaar worden vanaf het vierde kwartaal. Dan zal ook de impact van de overeenkomst met Daimler en enkele andere overeenkomsten met automakers te merken zijn.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel TomTom, dat dinsdag rond 9.20 uur 2 procent in de plus stond op 5 euro.