Beter Bed heeft in de eerste helft van dit jaar onverminderd last gehad van het lage consumentenvertrouwen in Nederland, België en Spanje. 

De omzet en het bedrijfsresultaat stonden hierdoor stevig onder druk en in die situatie zit voorlopig weinig verbetering, zo maakte de beddenverkoper vrijdag bekend.

Het bedrijfsresultaat (ebit) van Beter Bed zakte in het eerste halfjaar met 37,6 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 8,1 miljoen euro. De nettowinst daalde met ruim 40 procent tot 5,4 miljoen euro. De omzet kwam met 180,1 miljoen euro ruim 8 procent lager uit dan in de eerste helft van 2012.

Beter Bed gaf aan dat het aanhoudend sombere gemoed in Nederland en Spanje en het warme zomerweer in juli en een deel van augustus tot lagere bezoekersaantallen en minder orders hebben geleid.

Het bedrijf verwacht daarom een ,,sterke'' daling van het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal. Met ingang van 1 september worden in dat verband extra besparingsmaatregelen doorgevoerd.

Tegenvaller

De vooruitzichten van Beter Bed  vallen analist Richard Withagen van SNS Securities tegen.

Het bedrijfsresultaat zakt  in het lopende kwartaal waarschijnlijk met 20 tot 30 procent. Die voorspelling is volgens Withagen slechter dan verwacht.

De halfjaarcijfers bevatten geen verrassingen, na de voorlopige cijfers die al in juli naar buiten kwamen.

SNS hanteert een accumulate-advies voor het aandeel Beter Bed met een koersdoel van 16,30 euro. Beter Bed noteerde vrijdag in de eerste minuten van de handel 4 procent in de min op 14,65 euro.