RoodMicrotec heeft ook in het tweede kwartaal van het eerste halfjaar herstel waargenomen.

Weliswaar daalde de omzet licht, maar de operationele winst liet een lichte verbetering zien. De toeleverancier aan de chipindustrie verwacht dat dit herstel ook in de tweede helft van het jaar doorzet.

De omzet over de eerste 6 maanden van 2013 kwam 3 procent lager uit op 5,5 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) ging omhoog tot 202.000 euro, van 189.000 euro in dezelfde periode vorig jaar. Onder de streep bleef een verlies over van 386.000 euro, tegen een min van 422.000 euro in de eerste helft van 2012.

Topman Philip Nijenhuis liet weten dat de ''recente indicatoren zowel intern als extern een duidelijk betere verwachting voor de tweede helft van dit jaar laten zien''.

SNS Securities

De prestaties van RoodMicrotec in de eerste helft van het jaar waaren in lijn met de verwachtingen van SNS Securities, zegt het effectenhuis in een reactie. SNS wijst er daarbij op dat de omzetcijfers eerder al door Rood naar buiten waren gebracht.

Rood maakt volgens de analisten steeds meer vordering in de aanpassing van de onderneming naar een ketenspecialist. Dat valt onder meer op te maken uit de omzettoename in de tak Supply Chain Management, die met 20 procent toenam.

SNS verwacht dat de tak Qualification & Reliability Investigation zag de opbrengsten wat terugvallen. SNS anticipeert voor dit onderdeel echter op een stabiele omzetgroei in de komende perioden.

Het aandeel RoodMicrotec, waarop SNS een hold-advies heeft, noteerde donderdag omstreeks 9.20 uur 0,7 procent hoger op 0,15 euro.