De Franse supermarktketen Carrefour heeft in de eerste zes maanden van het jaar 4,9 procent meer winst behaald.

Een consistente prijsstelling en een verbeterd management bij de winkels hield de omzet op de binnenlandse markt stabiel, zo blijkt uit het donderdag gepubliceerde halfjaarbericht.

Het bedrijfsresultaat van de supermarktketen kwam uit op 766 miljoen euro in het eerste half jaar. Schattingen van analisten van een bedrijfsresultaat van 2,2 miljard euro voor het hele jaar, noemde financieel topman Pierre-Jean Sivignon vorige maand ''redelijk''.

De totale omzet van de supermarktketen bedroeg 37,4 miljard euro, een lichte daling van 0,5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lage prijzen

Carrefour heeft beloofd de prijzen laag te houden, winkels te renoveren en de besluitvorming te decentraliseren om de marges te vergroten nu het economische klimaat in 2013 naar verwachting niet zal verbeteren.

''Temidden van verharde consumptietrends en schommelende wisselkoersen blijft Carrefour op koers'', zegt het bedrijf in een verklaring. De supermarktketen spreekt in het halfjaarbericht van ''een goede winstgevendheid'' over de hele linie in Frankrijk.