ICT-dienstverlener Ctac verwacht in de tweede helft van het jaar een positief resultaat. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

De verwachting, die niet werd geconcretiseerd, komt mede tot stand door positieve ontwikkelingen in de orderportefeuille, vooral op het gebied van beheeractiviteiten.

Ctac voorziet dat de moeilijke omstandigheden in de ICT-markt zich in de tweede helft van het jaar wel zullen voortzetten.

Ctac realiseerde het afgelopen halfjaar een omzet van 37,7 miljoen euro, een daling ten opzichte van de 39,6 miljoen euro een jaar terug. Het bedrijfsresultaat zakte van 1 miljoen euro naar 0,3 miljoen euro.

Nettoresultaat 

In de eerste 6 maanden van het jaar zakte het nettoresultaat naar 0,3 miljoen euro. Een jaar geleden was dat nog 0,5 miljoen euro.

De kasstroom bleef ook in de eerste 6 maanden van het jaar negatief, maar toonde met 0,6 miljoen euro een forse verbetering ten opzichte van de negatieve 2,2 miljoen euro een jaar geleden.

''Hierbij moet worden bedacht dat in het eerste halfjaar het vakantiegeld en de bonussen over het voorgaande jaar worden betaald'', aldus topman Henny Hilgerdenaar .