'Miljardenboete voor JPMorgan Chase'

De Amerikaanse overheid wil de bank JPMorgan Chase een boete van ruim 6 miljard dollar (4,5 miljard euro) laten betalen voor misstanden bij de verkoop van aan hypotheken gerelateerde producten in de jaren voor de financiële crisis. 

Dat meldde de Britse krant Financial Times dinsdag op basis van ingewijden.

De bank zou zich verzetten tegen de straf, die de hoogste zou zijn in een lange reeks boetes die JPMorgan al kreeg van de Amerikaanse overheid. Het zou ook de hoogste boete zijn die na de financiële crisis aan een bank is opgelegd.

De boete komt voort uit de aanklachten die de Amerikaanse toezichthouder op de hypotheekmarkt (FHFA) in 2011 indiende tegen een reeks grote internationale banken. Zij zouden de hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac met miljardenverliezen hebben opgezadeld door de handel in aan hypotheken gerelateerde financiële producten. Onlangs kreeg de Zwitserse bank UBS in dit verband een boete van 885 miljoen dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie