Vertegenwoordigers van het Mexicaanse América Móvil (AMX) praten woensdag voor het eerst met verschillende vakbonden van KPN over de toekomst van het telecombedrijf na een eventuele overname. 

Dat heeft Joost van Herpen, bestuurder bij Abvakabo FNV, dinsdag gezegd.

''Het is een kennismakingsgesprek, maar we willen wel weten hoe de Mexicanen tegen KPN aankijken", zegt Van Herpen.

"Bijvoorbeeld: mag het bedrijf straks nog zelfstandig opereren, of zien ze KPN als een bijkantoor van een grote multinational? Hoe denken ze over de werkgelegenheid bij KPN? Wat zijn de consequenties voor het personeel? Allemaal vragen waar we duidelijkheid over willen. En afspraken zullen straks goed vastgelegd moeten worden'', vertelt Van Herpen.

Kamp

América Móvil gaat woensdag ook op bezoek bij minister Henk Kamp van Economische Zaken. Kamp wil weten wat de plannen zijn die het telecombedrijf van Carlos Slim heeft met KPN. Ook zal hij duidelijk maken wat het belang van KPN is voor Nederland.

Maandag meldde América Móvil dat na een overname gestreefd wordt om de identiteit en de merknaam van KPN te behouden. Ook blijft het hoofdkantoor in Den Haag. Als América Móvil niet meer dan 95 procent van de aandelen verwerft, behoudt KPN ook zijn beursnotering.

Profiel KPN | Profiel Carlos Slim | Profiel América Móvil De overname van KPN: wat ging er vooraf