Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van dit jaar een iets lagere omzet behaald dan een jaar eerder, onder druk van een zwakkere vraag bij de tak Industrial Services. 

Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

De omzet zakte met 1 procent naar ruim 1 miljard euro en het bedrijfsresultaat (ebita) daalde met 5 procent tot 107,4 miljoen euro. Bij Industrial Services ging de netto-omzet met 3 procent omlaag naar 302,3 miljoen euro.

Bij de divisie Flow Control bleef de netto-omzet met 714,2 miljoen euro vrijwel gelijk aan een jaar eerder. Het nettoresultaat zakte met 7 procent tot 73 miljoen euro.

Verwachtingen

Aalberts handhaafde zijn verwachtingen voor een hogere omzet en ebita in 2013 en verwacht dat de winst per aandeel ongeveer gelijk zal blijven aan 2012, onvoorziene omstandigheden daargelaten. De investeringen komen op een vergelijkbaar niveau uit als vorig jaar.

Het bedrijf maakte verder bekend dat oprichter Jan Aalberts na afloop van de algemene vergadering op 22 april 2014 zal terugtreden uit de directie. Hij blijft als aandeelhouder verbonden aan het concern.