De Duitse staalproducent ThyssenKrupp heeft in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar de operationele winst met 14 procent zien dalen. 

De winst uit voortgezette activiteiten van 332 miljoen euro was wel flink hoger dan analisten hadden verwacht.

Bovendien bevestigde ThyssenKrupp de eerder uitgegeven verwachting voor een operationele winst van circa 1 miljard euro voor het gehele boekjaar.

De omzet van het concern steeg licht tot 9,5 miljard euro. In het vierde kwartaal zou de omzet iets hoger moeten uitkomen dan in de afgelopen drie maanden, zo liet de onderneming weten. Maar de omzet over het volledige boekjaar wordt waarschijnlijk lager dan de 40,1 miljard euro die over 2012 werd behaald, aldus ThyssenKrupp.

Topman Heinrich Hiesinger liet weten dat de resultaten ''een duidelijke positieve trend'' laten zien. De verkoop van de Amerikaanse activiteiten Steel Americas neemt wel iets meer tijd in beslag dan eerder gedacht.

Eerder had ThyssenKrupp gezegd de transactie voor het einde van het boekjaar eind september rond te willen hebben. Nu zei Hiesinger geen beslissingen te zullen nemen om aan deadlines te kunnen voldoen. De gesprekken over de verkoop verkeren wel in een vergevorderd stadium, meldde het bedrijf.