Een anonieme investeerder heeft een nieuw bod uitgebracht op piano- en vleugelbouwer Steinway & Sons.

Met 477 miljoen dollar (359 miljoen euro), ofwel 38 dollar per aandeel, is het bod flink hoger dan dat van privé-investeerder Kohlberg & Co. begin juli.

Die bood vorige maand 35 dollar per aandeel en waardeerde het bedrijf daarmee op 438 miljoen dollar (330 miljoen euro).  

Het enige dat Steinway kwijt wil over de nieuwe bieder is dat de partij meer dan vijftien miljard dollar in beheer heeft. 

Beethoven

Beleggers zetten het aandeel Steinway maandag in de ochtendhandel op Wall Street 9 procent in de plus op 39,50 dollar, wat inhoudt dat zij rekenen op een nog hoger bod op het bedrijf. Steinway, dat in 1850 door de Duitse immigrant Heinrich Engelhard Steinweg in de Verenigde Staten werd opgericht, is sinds 1996 beursgenoteerd. 

De beursafkorting luidt LVB, de initialen van Ludwig van Beethoven. De vleugels worden gebouwd in New York en Hamburg, maar Steinway maakt tegenwoordig ook blaasinstrumenten en slagwerk.

Goede prijs

Kohlberg heeft volgens de vorige maand gesloten overeenkomst tot 14 augustus het recht het bod te evenaren. Analisten rekenen erop dat Kohlberg met een hoger bod komt. Een woordvoerder van Steinway, dat 45 dagen de tijd had om een andere potentiële koper te vinden, noemde het bedrag van 38 dollar per aandeel maandag ''een heel goede prijs''.

De instrumentenmaker stond eerder al in de belangstelling van investeerders. Een boekenonderzoek door twee partijen leidde vorig jaar echter niet tot een deal. Investeerders maakten zich zorgen over de waarde van de Steinway Hall in New York, de toonaangevende showroom van het bedrijf. Steinway verkocht zijn aandeel in het gebouw eerder dit jaar echter voor ruim 46 miljoen dollar.