Beleggingsfonds Recalcico van de als activistisch bestempelde belegger Frans Faas vraagt de Belgische beursautoriteiten om een onderzoek te beginnen naar mogelijke handel met voorkennis in aandelen Punch International.

Dat maakte Recalcico maandag bekend.

Faas gaf eerder al aan kritisch te zijn over de overname van Punch-onderdeel Xeikon door Bencis. Zijn fonds ''hekelt'' nu de belangenverstrengeling en gebrekkige transparantie bij de voorgenomen transacties.

Ook wil Recalcico dat het bestuur van Punch een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeen roept inzake de verkoop van de aandelen Xeikon.

Punch

''De voorgenomen overdracht van alle aandelen Xeikon door Punch International verandert de structuur van de vennootschap wezenlijk en dan is het niet meer dan fatsoenlijk om eerst je aandeelhouders te consulteren'', aldus Faas.

Hij wijst er verder op dat Nederlandse en Belgische beursautoriteiten dit jaar al tot twee keer toe de handel in aandelen Punch en Xeikon heeft moeten stilleggen, zowel bij het uitlekken van de overnamebesprekingen alsook het feitelijke akkoord daarover.