De Chrysler Group profiteert behoorlijk van de goede Amerikaanse verkopen. De bomen in de tuin van de SUV's en pick-ups lijken er weer tot in de hemel te groeien. Toch is de winstverwachting omlaag bijgesteld.

De Chrysler Group heeft in het tweede kwartaal van dit jaar netto 507 miljoen dollar verdiend, zo'n 381,7 miljoen euro.

Daarmee stijgen de inkomsten met zestien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het Amerikaanse concern heeft de stijging te danken aan de opnieuw aangezwengelde vraag naar grote SUV's en pick-ups in de Verenigde Staten. Onlangs zijn hier veel modellen van een nieuwe generatie in gegaan.

In de Verenigde Staten verkocht Chrysler in dit tweede kwartaal 470.980 auto's, dat zijn er tien procent meer dan in die periode in 2012.

Ondanks de gunstige kwartaalcijfers heeft de Chrysler Group besloten om de winstverwachting voor 2013 aan te passen van 2,2 miljard dollar naar 'tussen de 1,7 en 2,2 miljard dollar'. Een van de oorzaken hiervan zouden de dure terugroepacties zijn die de National Highway Traffic and Safety Administration (NHTSA) geregeld op het concern afvuurt.

Door de resultaten van de Chrysler Group heeft ook de Fiat Group, die een meerderheidsbelang heeft in eerstgenoemde, dit tweede kwartaal positieve resultaten geboekt. 

Bekijk 3 foto's in groot formaat