Het transatlantische beursbedrijf NYSE Euronext heeft in het tweede kwartaal een hogere winst behaald, geholpen door een gestegen omzet uit de handel in derivaten en kostenbesparingen.

Dat maakte NYSE Euronext, dat wordt overgenomen door grondstoffen- en energiebeurs InterContinental Exchange (ICE), dinsdag bekend.

De nettowinst steeg met 38 procent naar 173 miljoen dollar (130 miljoen euro). De winst per aandeel viel hoger uit dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

ICE bracht eind vorig jaar een bod uit op NYSE Euronext van 8,2 miljard dollar en de aandeelhouders van beide bedrijven gingen in juni akkoord met de overname. De Europese Commissie stemde in juni eveneens in met de transactie. Andere financiële toezichthouders moeten nog instemmen.

Het is ICE vooral te doen om de New York Stock Exchange (NYSE) en de derivatenbeurs NYSE Liffe in Londen. De beurzen van Euronext in Amsterdam, Brussel, Parijs en Lissabon worden waarschijnlijk in de 6 tot 9 maanden na de afronding van de overname, verzelfstandigd via een beursgang.