Durfkapitalist KKR ziet winst kelderen

De vermaarde Amerikaanse durfkapitalist KKR heeft in het tweede kwartaal de winst zien kelderen, omdat de waarde van de bezittingen in de beleggingsportfolio veel minder sterk groeide dan een jaar eerder. 

Dat blijkt uit cijfers die KKR vrijdag publiceerde.

De investeringsmaatschappij behaalde een nettowinst van 131 miljoen dollar (99 miljoen euro), tegen 520 miljoen dollar vorig jaar. De winst per aandeel viel analisten tegen.

De waarde van de beleggingen en bezittingen van KKR steeg afgelopen kwartaal met slechts 0,9 procent, tegen 5,1 procent een jaar geleden. Daarmee deed KKR het veel slechter dan bekende rivalen als Blackstone Group en Carlyle.

De totale waarde van de bezittingen onder beheer van het in 1976 opgerichte en beursgenoteerde KKR kwam uit op 83,5 miljard dollar, van 78,3 miljard dollar aan het einde van het eerste kwartaal.

KKR (voorheen Kohlberg Kravis Roberts) werd beroemd door de omstreden overname van voedings- en tabaksconcern RJR Nabisco in 1988 voor bijna 25 miljard dollar. Dat was destijds de grootste bedrijfsovername ooit.

Lees meer over:
KKR
Tip de redactie