Positief slot na kalme dag Wall Street

De beurzen in New York zijn vrijdag na een vrij rustige handelsdag iets hoger gesloten.

De handel kreeg wat tegenwind van tegenvallende bedrijfsresultaten, maar een goed cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen bood enige verlichting.

De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handel een fractie hoger op 15.558,83 punten en de S&P 500 steeg 0,1 procent tot 1691,65 punten. De Nasdaq won 0,2 procent tot 3613,16 punten.

De maker van computerspelletjes voor het internet Zynga zakte 14 procent. Het bedrijf kwam met teleurstellende winstverwachtingen en maakte bekend af te zien van de plannen om zich met onlinegokken bezig te gaan houden.

Goudproducent Newmont Mining meldde een onverwacht kwartaalverlies, maar steeg desondanks 1,5 procent. Internetreisbureau Expedia stelde teleur met de winst en stond liefst 27,4 procent in de min.

Starbucks

Koffieketen Starbucks gaf donderdag na het slot van de handel aan het beste kwartaal in zijn 42-jarige bestaan achter de rug te hebben. De omzet groeide daarin met 13 procent, terwijl de operationele winst met een kwart toenam ten opzichte van het voorgaande jaar. Het aandeel Starbucks won 7,6 procent.

Webwinkel Amazon meldde donderdag nabeurs een verlies van 7 miljoen dollar over het afgelopen kwartaal, dat ontstond door investeringen in magazijnen en digitale content. Analisten rekenden in doorsnee op een winst van 28 miljoen dollar. Amazon poetste een eerder koersverlies weg en steeg 2,9 procent.

Ook computerspelontwikkelaar Activision Blizzard stond in de schijnwerpers. Activision neemt het controlerende belang van moederbedrijf Vivendi voor ruim 8 miljard dollar over. Het aandeel Activision won 15 procent.

Consumentenvertrouwen

De Universiteit van Michigan maakte vrijdag bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juli het hoogste niveau heeft bereikt in 6 jaar. Amerikanen zijn positiever geworden dankzij het herstel op de huizenmarkt, de stijgende beurskoersen en de aantrekkende arbeidsmarkt.

De fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors profiteerde van een adviesverhoging van Deutsche Bank en ging 4,3 procent omhoog.

De euro noteerde 1,3274 dollar, tegen 1,3259 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van ruwe Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 104,70 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent goedkoper.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie