Zynga noteert rode cijfers

Gamebedrijf Zynga heeft in het afgelopen kwartaal een verlies gedraaid van 15,8 miljoen dollar (11,9 miljoen euro). 

Daarnaast daalde de omzet met 31 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat heeft het Amerikaanse bedrijf, dat vooral bekend is van het boerderijspel Farmville, donderdagnacht bekendgemaakt.

Zynga ziet zijn omzet steeds verder krimpen. In de periode van april tot en met juni werd 231 miljoen dollar omgezet. Dat was een kwartaal eerder nog ruim 260 miljoen dollar. De omzetdaling wordt veroorzaakt door een dalend aantal spelers. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal dagelijks unieke spelers met 33 miljoen gedaald naar 39 miljoen.

Het gamebedrijf ontsloeg vorige maand achttien procent van zijn personeel verspreid over diverse kantoren in de Verenigde Staten. In maart werden ook al drie kantoren gesloten. Begin deze maand maakte het bedrijf bekend dat het Don Mattrick had aangesteld als directeur. Mattrick werkte voorheen bij Microsoft waar hij verantwoordelijk was voor onder meer de Xbox 360.

Voor het lopende kwartaal verwacht Zynga wederom verlies te lijden. De omzet zou verder dalen naar 175 tot 200 miljoen dollar, terwijl het bedrijf een verlies verwacht tussen de 14 en 43 miljoen dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie