Unilever verkoopt Turks onderdeel

Unilever verkoopt zijn onderdeel Unipro in Turkije aan AAK. Dat werd vrijdag bekendgemaakt zonder het afgeven van financiële details.

Bij de transactie is de faciliteit van Unilever in Çorlu, waar de Unipro-producten worden gemaakt, niet meegenomen. De fabriek zal blijven leveren onder een zogenoemde 'third-party'-overeenkomst.

Unipro, dat bakkerij- en industriële oliën maakt, had in 2012 een omzet van circa 75 miljoen euro. De transactie wordt naar verwachting in het derde kwartaal afgerond.

Hindustan Unilever

Ook maakte de Indiase tak Hindustan Unilever bekend dat de omzetgroei is afgenomen. Dat bleek uit een handelsbericht van het bedrijf over het kwartaal dat eind juni eindigde.

Hindustan Unilever realiseerde een omzetgroei van 4 procent waar een jaar geleden nog een stijging van 9 procent in de boeken werd gezet. De winst kwam uit op 10,2 miljard roepie (circa 130 miljoen euro), tegen 13,3 miljard roepie een jaar terug.

Belang

Het Brits-Nederlandse verzorgings- en voedingsmiddelenbedrijf maakte op 30 april bekend een belang van 75 procent in het dochterbedrijf na te streven.

Met het destijds gelanceerde bod was omgerekend ongeveer 4,1 miljard euro gemoeid. Begin juni gaf Unilever aan een belang van 67,28 procent in Hindustan Unilever te bezitten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie