CVG voorziet aanhoudende verliezen

Papierproducent Crown Van Gelder (CVG) heeft nog altijd last van hoge grondstof- en energiekosten en zwakke marktomstandigheden. 

Het bedrijf verwacht daardoor ook in de tweede helft van het jaar een nettoverlies, zo meldde het vrijdag bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

''De traditioneel zwakkere Europese papiermarkt in de zomerperiode en de aanhoudend moeilijke marktomstandigheden zullen ook de resultaten in het tweede halfjaar onder druk zetten'', aldus topman Miklas Dronkers.

CVG leed over de eerste 6 maanden van het jaar een verlies van 3,7 miljoen euro. Dat is iets minder dan de verwachting die CVG eerder uitsprak, van een negatief resultaat van 4 miljoen euro.

Groeiambities

Een jaar geleden werd er in dezelfde periode een winst van 1,8 miljoen euro in de boeken gezet. CVG zag de omzet dalen van 83 miljoen euro een jaar geleden tot 78,5 miljoen euro.

Het concern constateert verder dat zijn groeiambities in zogenoemde focusgebieden, zoals papier voor nichemarkten voor digitale inkjet, label en verpakkingstoepassingen, worden gehinderd door de achterblijvende Europese papiermarkt.

Onverwacht

Het voorspelde verlies komt onverwacht stelde analist Johan van den Hooven van SNS Securities vrijdag. Van den Hooven ging ervan uit dat de tweede helft van het jaar ''enige compensatie'' zou bieden voor de eerste helft.

SNS hanteert een hold-advies voor het aandeel CVG. Dat noteerde vrijdag rond 9.30 uur 6 procent in de min op 3,81 euro.

Lees meer over:
CVG
Tip de redactie