Imtech rondt claimemissie af

Imtech heeft de rumpaandelen van de claimemissie voor 1,80 euro per stuk geplaatst. Dat maakte de technisch dienstverlener vrijdag bekend.

De stukken zijn door ING en Rabobank verkocht via onderhandse plaatsingen in Nederland en het buitenland.

Donderdag meldde Imtech al dat tijdens de uitoefenperiode voor de claimrechten 94,5 procent van de rechten is omgezet in nieuwe aandelen in het bedrijf. De totale opbrengst van de claimemissie is 500 miljoen euro.

Imtech gaf vrijdag verder aan dat de eerder deze maand aangekondigde preferente aandelen worden uitgegeven voor 1,80 euro per stuk. Hiermee wil het bedrijf 30 miljoen euro ophalen.

Veel aanmeldingen

Imtech kreeg "verrassend"veel aanmeldingen voor de claimemissie. 

Die operatie is nu afgerond, maar het is niet uitgesloten dat er nog meer kapitaal nodig zal zijn om de balans te versterken, zo stelde analist Edwin de Jong van SNS Securities.

Met 94,5 procent van de inschrijfrechten was de inschrijving op de claimemissie verrassend groot, aldus De Jong. Met 1,80 euro werden de rumpaandelen wel tegen een hoge korting weggezet.

Emissie 

Nu de emissie ter waarde van 500 miljoen euro is afgerond, verbetert de financiële positie van Imtech ''drastisch'', stelde de analist. ''Maar we sluiten zeker niet uit dat een verdere versterking van de balans nodig zal zijn'', voegde hij eraan toe.

Het aandeel Imtech, dat bij SNS op hold staat, noteerde vrijdag rond 9.50 uur procent 2,1 procent in de min op 1,90 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie