Winst en omzet Accell stijgen

Fietsenfabrikant Accell heeft in de eerste zes maanden van het jaar zowel de omzet als het resultaat zien stijgen. 

Dat maakte de onderneming vrijdag bekend in zijn halfjaarbericht.

Accell realiseerde een omzetgroei van 13 procent tot 503,8 miljoen euro. Van deze toename was 7 procent autonoom. Het bedrijfsresultaat steeg met 19 procent tot 35,5 miljoen euro. De onderneming rekent voor heel het jaar op een stijging van het bedrijfsresultaat ten opzichte van 2012.

Onder de streep hield Accell 24,5 miljoen euro over. Topman René Takens constateert dat hoewel de fiets populair is en er steeds meer wordt gefietst, dit niet direct leidt tot hogere aankopen.

Desondanks groeide de omzet van Accell en namen de opbrengsten van elektrische fietsen met 28 procent toe. Dat kwam voornamelijk door Duitsland en Nederland.

Voorzichtig

Accell is voorzichtig over de vooruitzichten voor de komende maanden, terwijl de schuldenlast onverwacht sterk is opgelopen. Dat constateerde analist Frank Claassen van Rabobank vrijdag.

Rabo rekende op een verbetering van ongeveer 20 procent, tot 6 miljoen euro. Daarnaast nam de nettoschuld toe tot 183 miljoen euro, waar de bank had ingezet op 150 miljoen euro. Claaseen weet dit aan een slechte ontwikkeling van het werkkapitaal.

Rabo heeft een hold-advies voor het aandeel Accell. Dat noteerde vrijdag rond 9.40 uur 4,6 procent in de plus op 13,20 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie