Amazon in het rood door investeringen

Webwinkel Amazon heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden door investeringen in magazijnen en digitale content. Dat blijkt uit de resultaten die het bedrijf donderdag naar buiten bracht.

Het nettoverlies bedroeg 7 miljoen dollar, terwijl een jaar eerder nog een winst van 7 miljoen dollar werd geboekt. De omzet steeg met 22 procent tot 15,7 miljard dollar. Analisten rekenden in doorsnee op een nettowinst van 28,8 miljoen dollar. De omzet voldeed wel aan de verwachtingen.

Amazon zegt veel kansen te zien in digitale producten. "Het afgelopen kwartaal waren onze top 10 bestverkopende producten allemaal digitale producten - Kindles, Kindle Fire HD's, accessoires en digitale content", aldus CEO Jeff Bezos.

Dit jaar is Amazon ook begonnen met het produceren van eigen tv-series. Het bedrijf produceerde 14 pilot-afleveringen en zette deze online. Vijf van de pilots werden geselecteerd en krijgen nu een volledige serie.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van Amazon naar Nederland. De lancering werd eind 2012 verwacht, maar bleef uit. Het is onduidelijk of er nog plannen zijn voor een Nederlandse Amazon-variant.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie