'EADS gaat na reorganisatie Airbus heten'

Luchtvaart- en defensieconcern EADS gaat reorganiseren om de teruggelopen vraag te compenseren. Na de reorganisatie gaat het bedrijf naar verluidt verder door het leven als Airbus.

Dat schrijft de Financial Times donderdag op basis van bronnen. Die vrezen dat de reorganisatie gepaard gaat met ontslagen onder de 140.000 werknemers.

EADS haalt minder uitkomsten uit defensieorders, omdat veel overheden bezuinigen op hun strijdmacht.

Om kosten te besparen wil de leiding van EADS – een samenwerkingsverband van voormalig Franse, Duitse en Spaanse (staats)bedrijven – de dochterbedrijven Cassidian, Astrium en Airbus Military samenvoegen. De drie landen hebben nu samen een minderheidsbelang van 27 procent in EADS.

Bij Cassidian worden defensieproducten (bommen) gemaakt, Astrium levert satellieten en van Airbus Military komen militaire transportvliegtuigen.

München

Na die fusie bestaat EADS nog uit drie onderdelen: een defensieonderdeel, Eurocopter en Airbus passagiersvliegtuigen. Vermoedelijk komt het hoofdkantoor van de defensieunit in München. 

De naamswijziging van EADS in Airbus zou zijn ingegeven door het feit dat Airbus in korte tijd een sterke merknaam is geworden. Dat is EADS (European Aeronautic Defence and Space) in de dertien jaar van zijn bestaan nog niet gelukt.

De herstructurering van EADS kreeg meer urgentie nadat vorig jaar de fusie met het Britse defensieconcern BAE Systems mislukte.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie