Facebook ondersteunt Nasdaq

De aandelenbeurzen in New York kwamen donderdag nauwelijks in beweging. Facebook zorgde met een enorme winstsprong voor een stijging van de Nasdaq, maar beleggers hadden hun handen vol aan een grote hoeveelheid kwartaalresultaten. 

Op macrogebied bleek enerzijds dat het aantal orders voor duurzame goederen in juni veel sterker is gestegen dan verwacht. Anderzijds was er vorige week een toename van het aantal uitkeringsaanvragen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 15.555,61 punten en de S&P 500 steeg 0,3 procent tot 1690,25 punten. De Nasdaq won 0,7 procent tot 3605,19 punten.

''Een groot gedeelte van dit jaar hebben mensen uitgekeken naar een aanzwellende economische groei in de tweede helft. Wat beleggers nu willen zien om dat beeld te bevestigen, is een sterkere omzetgroei in het bedrijfsleven'', aldus een handelaar.

Facebook

Facebook presenteerde woensdag na het slot op Wall Street zijn tweedekwartaalresultaten. Het bedrijf boekte een winst, terwijl een jaar eerder nog een verlies in de boeken werd gezet. Bovendien namen de inkomsten uit advertenties flink toe. Het aandeel schoot 29,6 procent omhoog tot 34,35 dollar, de hoogste stand sinds 21 mei 2012. Op 18 mei 2012 werd Facebook voor het eerst op de beurs verhandeld voor 38 dollar.

International Paper, Dow Chemical en Qualcomm stonden ook flink in de belangstelling na de presentatie van beter dan verwachte resultaten met winsten tot 6 procent.

Huizenbouwers

De huizenbouwers D.R. Horton (min 8 procent) en PulteGroup (min 10 procent) behoorden tot de sterkste dalers. DR Horton maakte bekend dat het 12 procent meer orders heeft ontvangen in de afgelopen maanden, waar analisten in doorsnee rekenden op 28 procent. PulteGroup presenteerde een lager dan verwachte winst over het tweede kwartaal. Home Depot, 's werelds grootste doe-het-zelfketen, leverde 2 procent in.

Caterpillar daalde 1,8 procent. De grootste machinebouwer ter wereld gaf woensdag een winstwaarschuwing. Het bedrijf kampt met een dalende vraag naar onder meer mijnbouwapparatuur. Donderdag werd het aandeel bovendien afgewaardeerd door een aantal analisten.

De euro noteerde donderdag 1,3291 dollar in vergelijking met 1,3230 dollar bij het slot van de Europese beurzen. De prijs van ruwe Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 105,67 dollar per vat. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 107,79 dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie