New York neemt Bloomberg-terminals onder de loep

De openbaar aanklager van de Amerikaanse staat New York bekijkt in welke mate financiële journalisten van persbureau Bloomberg toegang hadden tot informatie van klanten. 

Dat meldde de Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen.

De staat heeft interesse in de kwestie, omdat zakenbank Goldman Sachs in april klaagde dat journalisten toegang hadden tot de inloggegevens van handelaren en bankiers via zogenoemde informatie-terminals.

De onderneming vond dat dit een schending was van de privacy van zijn werknemers. Ook de bank JP Morgan deed zijn beklag.

Meer dan 300.000 klanten op onder meer beursvloeren en bij grote bedrijven maken gebruik van de informatie-terminals van Bloomberg. Die kosten zo'n 20.000 dollar per jaar. De bronnen gaven aan dat de staat nog geen formeel onderzoek is gestart.

Excuus

Het financieel persbureau ging in mei al door het stof, waarbij hoofdredacteur Matthew Winkler zei dat er geen excuses zijn voor het stiekem meekijken.

Winkler benadrukte dat de journalisten beperkte toegang hadden. Ze konden niet meelezen bij berichten die klanten elkaar stuurden. Ook hadden ze geen toegang tot informatie die te maken had met bijvoorbeeld aandelenhandel.

Journalisten konden wel zien wanneer een klant inlogde en van welke functies ze gebruik maakten. Die informatie gebruikten ze voor hun werk.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie