TenCate krimpt met 470 banen

Het personeelsbestand van weefselspecialist TenCate is het afgelopen jaar gekrompen met 470 banen.

Dat maakt het bedrijf donderdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Sinds 2012 hebben 470 mensen "ons verlaten", aldus topman Loek de Vries. In totaal werken er nu 4.366 mensen bij de multinational uit Almelo.

De banen verdwenen bijna allemaal, vaak via gedwongen ontslag, in het buitenlandIn Nederland, waar zo'n 800 mensen werken, zijn amper banen verdwenen, vult een woordvoerder aan. "De bezettingsgraad is hier beter dan in het buitenland, en daarnaast is het in Nederland bijzonder ingewikkeld om personeelsreducties uit te voeren."

Soldaten

TenCate maakt onder meer beschermende kledij voor Amerikaanse soldaten, kunstgrasvelden voor voetbalclubs uit de Nederlandse Jupiler League en luchtvaartcomposieten voor de Airbus A380 en A350.

Het bedrijf zag de nettowinst in de eerste helft van 2103 licht afnemen naar 13 miljoen euro. De omzet slonk met 5 procent tot 514 miljoen euro.

Vooral bezuinigingen van Defensie-ministeries, onder meer in de VS, droegen bij aan die daling. "De marktomstandigheden in de tweede helft van het jaar blijven naar verwachting uitdagend als gevolg van voortdurende druk op overheidsuitgaven", aldus het bedrijf.

Wel zag de producent de orderposities in het tweede kwartaal toenemen en de omzet herstellen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie