Nettowinst HES Beheer vrijwel onveranderd

Logistiek dienstverlener HES Beheer heeft in de eerste helft van dit jaar een nettowinst behaald van 11 miljoen euro, tegen 11,5 miljoen euro een jaar geleden. Dat werd donderdag gemeld door het bedrijf.

De geconsolideerde omzet ging met bijna 14 procent omhoog naar 48,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat plus het resultaat uit deelnemingen klom naar 14,1 miljoen euro, van 13,7 miljoen euro in de eerste helft van 2012.

HES Beheer gaf aan dat de aanvoer van bulkproducten zich gunstig ontwikkelt. Alle marktsegmenten, met uitzondering van agribulk/biomassa, vertoonden een stijgende lijn. Vooral de aanvoer van kolen trok sterk aan, maar ook de aanvoer van ijzererts liet een belangrijke toename zien, aldus HES Beheer.

De onderneming gaf aan vanwege de onzekere economische ontwikkelingen in het Europese achterland geen verwachtingen te geven voor het resultaat over 2013.

Prestaties

De prestaties van HES Beheer zijn zwakker dan verwacht, onder meer door minder opslag. Dat constateert SNS Securities donderdag in een reactie. Analist Martijn den Drijver noemt het halfjaar ''niet briljant''.

Het effectenhuis zal zijn verwachtingen voor het hele jaar wat betreft HES moeten bijstellen op basis van deze resultaten. SNS houdt vast aan het koop-advies en blijft positief over een belegging in HES, hoewel de lagere opslagomzet ''een zorg'' is.

Het aandeel HES Beheer noteerde donderdag omstreeks 9.45 uur 0,8 procent lager op 38,20 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie