Unibail-Rodamco ziet winst sterk stijgen

Unibail-Rodamco heeft zijn nettowinst in de eerste helft van dit jaar met 10 procent zien groeien. 

Dat maakte de vastgoe/FIN/ERNdonderneming woensdag nabeurs bekend.

De vergelijkbare nettowinst van Unibail-Rodamco kwam in de eerste 6 maanden van dit jaar uit op 499 miljoen euro. De terugkerende winst per aandeel steeg met 5,5 procent tot 5,21 euro.

De vergelijkbare nettohuuropbrengsten groeiden met 4,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De brutomarktwaarde van de portefeuille steeg met bijna 1 procent op vergelijkbare basis ten opzichte van eind 2012, tot 30,5 miljard euro eind juni dit jaar.

Netto

De nettowaarde van de bezittingen per aandeel steeg in die periode met ruim 2 procent 154,30 euro.

De sterke stijging van de winst kwam door goede resultaten van de winkelcentra van het bedrijf, een aanzienlijke daling van de schuldenlasten en besparingen.

Unibail houdt vast aan de voorspelling dat de terugkerende winst per aandeel dit jaar met minstens 5 procent zal groeien. De onderneming gaf verder aan de kosten van de schulden op een laag niveau te kunnen houden.

Positie

De beter dan verwachte halfjaarresultaten van Unibail-Rodamco bevestigen de positie van het vastgoedbedrijf als de best presterende verhuurder van winkelvastgoed in Europa, zo stelt ING. 

De winst per aandeel van 5,21 euro is hoger dan voorzien. Dat volgens analist Jaap Kuin is vooral te danken aan een sterker dan verwachte toename van de huuropbrengsten. Ook de huurders van Unibail-Rodamco presteren relatief goed, aldus de marktvorser.

Volgens Kuin werpt de strategische keuze van Unibail-Rodamco om zich geheel te richten op grote winkelcentra zijn vruchten af. Hij ziet geen aanleiding om iets te veranderen aan zijn koopadvies en koersdoel van 208 euro. Donderdag om 9.41 uur stond het aandeel 0,3 procent lager op 185,25 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie