Dell verhoogt bod, stelt vergadering uit

Oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake hebben hun bod op computerfabrikant Dell met 10 dollarcent verhoogd naar 13,75 dollar per aandeel. 

De twee worden in hun overnamepoging gehinderd door miljardair Carl Icahn, die een concurrerend bod uitbracht. Dell maakte woensdag bekend een vergadering over het bod opnieuw uit te stellen. De nieuwe datum is 2 augustus.

Volgens Dell en de investeerder is het verhoogde bod ook meteen het laatste dat ze zullen uitbrengen. Als de twee met het nieuwe voorstel wel de overige aandeelhouders van Dell over de streep weten te trekken, komt er een einde aan een overnamestrijd die al 6 maanden duurt.

Icahn

Icahn wil een deel van de aandelen Dell op de beurs laten en biedt aandeelhouders 14 dollar per aandeel en warrants, een soort opties die het recht geven om voor een bepaalde datum het onderliggende aandeel te (ver)kopen.

Het oorspronkelijke bod van Dell en Silver Lake kreeg enkele weken geleden de steun van Institutional Shareholder Services, een bedrijf dat grote investeerders adviseert. Die steun gold als een opsteker voor de twee bieders, omdat de adviezen van ISS doorgaans worden opgevolgd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie