Daimler-baas ziet herstel Europese automarkt

Het Duitse autoconcern Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, ziet de eerste tekenen van herstel op de West-Europese automarkt, na een zes jaar durende neergang.

Dat heeft Daimler-topman Dieter Zetsche woensdag gezegd bij een toelichting op de kwartaalcijfers.

''De bodem lijkt bereikt voor wat betreft de dalende vraag naar auto's. Voor de tweede helft kan ervan uit worden gegaan dat de markt geleidelijk aan herstelt", stelt Zetsche.

De bestuursvoorzitter voorziet wel dat de Europese verkopen in heel 2013 ''aanzienlijk'' lager zullen uitpakken, veroorzaakt door de zwakke economische omstandigheden.

Zetsche denkt dat de autoverkopen wereldwijd dit jaar met 2 tot 4 procent groeien, vooral door een aanhoudende sterke vraag uit de Verenigde Staten en China.

Hogere omzet

De omzet van de Daimler-groep komt dit jaar naar verwachting hoger uit vergeleken met vorig jaar. De winst voor rente en belastingen pakt echter lager uit, verwacht Zetsche.
 
Daimler maakte eerder deze maand al bekend dat de omzet in het tweede kwartaal was uitgekomen op 29,7 miljard euro, een kleine 3 procent meer dan een jaar eerder. De winst voor rente en belastingen bedroeg 5,2 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro een jaar eerder.

De winst werd vooral gestuwd door de verkoop van het belang dat Daimler had in lucht- en ruimtevaartconcern EADS. Dat had een positief effect van 3,2 miljard euro op het bedrijfsresultaat.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie