Beleggers VS maken pas op de plaats

De beurzen op Wall Street lieten dinsdag een gemengd beeld zien. De Dow-Jonesindex eindigde net boven het slot van maandag, maar de overige graadmeters sloten met verlies.

Beleggers namen in de middaghandel wat gas terug, nadat de indices aan het begin van de handelsdag nieuwe records hadden geschreven.

De handel werd eerst geholpen door meevallende bedrijfscijfers en een positief sentiment in Azië. Later sloeg de stemming om, onder meer nadat een tegenvallend cijfer over de industrie in het oosten van de Verenigde Staten bekend werd gemaakt.

Beleggers wachten nog op de resultaten van Apple, die nabeurs de boeken over het afgelopen kwartaal opent.

Dow Jones

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 15567,74 punten. De S&P 500-index verloor 0,2 procent tot 1692,39 punten en de Nasdaq gaf 0,6 procent prijs en sloot op 3579,27 punten. Eerder op de dag belandden zowel de Dow-Jonesindex als de S&P 500 op de hoogste standen (tijdens de handelsdag) ooit.

''De waarderingen zijn goed, er is positieve druk naar boven. Beleggers raken niet opgewonden van de bedrijfscijfers maar graadmeters blijven stijgen'', aldus een Amerikaanse analist.

De stemming werd wel wat gedrukt door de industriële index van de centrale bank van Richmond. Die index kwam voor de maand juli uit op een stand van min 11, wat duidt op flinke krimp. Economen hadden juist verwacht dat de index uit zou komen op plus 9, iets hoger dan in juni.

United Technologies

United Technologies, de grootste fabrikant ter wereld van onder meer liften en airconditioners, profiteerde van een verbeterde winstverwachting en kreeg er 3 procent bij. Onlinevideotheek Netflix werd afgestraft door beleggers omdat het bedrijf niet voldoende nieuwe abonnees zou hebben gekregen. Het aandeel leverde 4,5 procent in.

Chemiereus DuPont eindigde vlak na het bekendmaken van een lagere omzet en winst. Texas Instruments steeg met 4 procent na meevallende cijfers. UPS meldde minder winst op een licht hogere omzet en noteerde vlak. Elektronicaketen Radio Shack leverde door winstnemingen ruim 5 procent in nadat het beter dan verwachte omzetcijfers bekend had gemaakt.

Overnamenieuws

Ook kregen beleggers overnamenieuws binnen. Cisco Systems (-0,6 procent) koopt de netwerkbeveiliger Sourcefire voor 2,7 miljard dollar in cash. Starbucks maakte een samenwerkingsovereenkomst met Danone bekend. De koffieketen verloor 2 procent.

De euro was 1,3223 dollar waard, tegen 1,3212 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat lichte Amerikaanse olie steeg 0,1 procent in prijs tot 107,08 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 108,44 dollar.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie