Lichte winststijging voor BinckBank

BinckBank heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal dankzij kostenbesparingen zien verbeteren ten opzichte van de eerste 3 maanden van dit jaar. Dat meldde de internetbroker dinsdag.

BinckBank noteerde vorig kwartaal een aangepaste nettowinst van 12,7 miljoen euro. Dat was 38 procent meer dan in het voorgaande kwartaal en 4 procent beter dan een jaar eerder.

De totale opbrengsten kwamen met 38,4 miljoen euro 2 procent lager uit dan in het eerste kwartaal. Die daling werd gecompenseerd doordat de kosten met 7 procent afnamen. De opbrengsten waren wel 4 procent hoger dan in het tweede kwartaal van vorig jaar.

BinckBank komt komende maanden met nieuwe producten en diensten om de afschaffing van provisies, vanaf 1 januari volgend jaar, te compenseren.

Het provisieverbod drukt de opbrengsten volgens BinckBank met 7 tot 8 miljoen euro. Het bedrijf, dat een interimdividend uitkeert van 0,13 euro per aandeel, gaf geen concrete outlook voor de rest van dit jaar.

Rente-inkomsten

BinckBank zag de rente-inkomsten vorig kwartaal dalen tot 6,5 miljoen euro. Dat was een fractie minder dan in het eerste kwartaal, maar ruim een vijfde minder dan een jaar eerder. De provisie-inkomsten lagen met 28,9 miljoen euro 2 procent lager dan in de eerste 3 maanden van dit jaar.

In de eerste helft van 2013 zakte de aangepaste nettowinst met 21 procent tot 21,9 miljoen euro. De opbrengsten daalden in deze periode met 4 procent tot 77,5 miljoen euro.

Verwachtingen

De resultaten van BinckBank in het tweede kwartaal voldeden aan de verwachtingen. Dat stellen analisten van Rabobank woensdag.

Marginaal hogere renteopbrengsten werden volgens Rabo tenietgedaan door marginaal hogere marketingkosten. De solvabiliteitsratio verbeterde van 20 naar een ''meer gezonde'' 22,5 procent (core tier 1). Daarbij was de communicatie van de internetbroker helder, aldus de analisten, en waren er geen verrassende afschrijvingen.

Volgens SNS Securities was het onderliggende resultaat beter dan verwacht, ondanks de moeilijke markt. SNS voorziet echter een nog moeilijker markt, vooral door het provisieverbod. Dat gaat op 1 januari in en kost BinckBank naar eigen 7 tot 8 miljoen euro van de omzet. Die opbrengsten wil het bedrijf volgend jaar al zoveel mogelijk compenseren met nieuwe producten en diensten.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel BinckBank. Bij SNS staat Binck op add. Het aandeel noteerde dinsdag om 9.17 uur 0,7 procent in de min op 6,95 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie