'Onduidelijk of KPN Duitse tak kan verkopen'

Het is niet duidelijk of KPN er in slaagt om de Duitse tak E-Plus te verkopen aan Telefónica Deutschland. Dat stelt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen in een eerste reactie.

Versteeg wijst daarbij op een interview met de voormalig Duitse toezichthouder in de Duitse zakenkrant Handelsblatt, die zich daarin ooit negatief heeft uitgelaten over een nieuwe grote speler op de Duitse markt.

Versteeg weet niet hoe de zaken er op dit moment bij de toezichthouder in Duitsland voorstaan, maar denkt niet dat deze substantieel zijn veranderd.

''Waarom ze E-Plus nu verkopen is mij een raadsel'', aldus Versteeg. Hij constateert dat KPN E-Plus vorig jaar al van de hand wilde doen om grootaandeelhouder Carlos Slim van America Móvil (AMX) tegen te houden. ''Toen konden ze er veel meer voor krijgen. Aan de andere kant kun je natuurlijk gigantische synergieën boeken''.

Redelijk in lijn

De analist noemde de cijfers over het tweede kwartaal die KPN eveneens presenteerde ''redelijk in lijn''. Wel is de vrije kasstroom fors lager, zo ziet hij. ''De mobiele lijnen staan flink onder druk, en forse investeringen leiden tot een lagere vrije kasstroom'', aldus Versteeg, die de situatie bij KPN nog steeds als ''heel moeilijk'' weergeeft.

Het aandeel KPN sloot maandag 12,9 procent hoger.

Lees meer over:
Tip de redactie