Europese beurzen sluiten met verlies

De Europese beurzen zijn dinsdag met kleine verliezen gesloten.

De graadmeters stonden vrijwel de hele dag licht in de plus, maar daalden tegen het einde van de middaghandel door winstnemingen in het rood. KPN blonk uit na de bekendmaking dat de Duitse dochter E-Plus wordt verkocht aan het Spaanse Telefonica.

De AEX-index sloot 0,5 procent lager op 368,72 punten. De MidKap-index verloor 0,3 procent tot 539,87 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt sloten tot 0,4 procent lager.

''Per saldo is het een rustige markt, waar genoeg valt te beleven op het fondsenniveau. Het sentiment is over het algemeen positief. KPN kwam met belangrijk nieuws.

Verder wordt gewacht op de cijfers die Apple dinsdag na het slot op Wall Street naar buiten brengt'', aldus handelaar Cees Smit van Today's Beheer.

KPN

KPN ontvangt 5 miljard euro in contanten voor E-Plus en krijgt een belang van 17,6 procent in Telefónica Deutschland. De totale overnamesom komt daarmee op 8,1 miljard euro.

KPN gebruikt de opbrengsten om zijn financiële mogelijkheden te vergroten. Het bedrijf is daarbij in ieder geval weer van plan om zijn uitkering van dividend te hervatten.

De transactie moet nog worden goedgekeurd door aandeelhouders en toezichthouders. KPN won in Amsterdam 2,8 procent en in Madrid steeg Telefónica 2,3 procent.

Verder maakte KPN bekend dat de winst in het tweede kwartaal met ruim twee derde is gedaald tot 108 miljoen euro. De omzet ging met ruim 8 procent omlaag naar 2,94 miljard euro.

BinckBank 

BinckBank kwam ook met cijfers. De internetbroker heeft in het tweede kwartaal een hogere winst behaald, dankzij kostenbesparingen. Volgens analisten voldeed BinckBank aan de verwachtingen. BinckBank verloor desondanks 1,6 procent.

Op de beurs in Zürich ging horlogemaker Swatch 1,7 procent omhoog. Het bedrijf kwam met meevallende halfjaarcijfers en goede prognoses voor de rest van het jaar.

Apple

Naast de cijfers van Apple komen dinsdag ook resultaten van onder meer AT&T. DuPont en UPS openden dinsdag ook hun boeken, waar het chemieconcern een lagere omzet en winst bekendmaakte. De pakketjesbezorger meldde minder winst op een licht hogere omzet.

De euro was 1,3212 dollar waard, tegen 1,3199 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,1 procent tot 106,89 dollar. Brentolie kreeg er 0,3 procent bij tot 108,50 dollar per vat

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie