KPN en Telefónica praten over verkoop E-Plus

Telefónica Deutschland praat met KPN over de mogelijke overname van diens Duitse dochterbedrijf E-Plus. Dat liet de Duitse tak van het Spaanse telecomconcern maandagavond weten.

Eerder op de dag bevestigde een woordvoerder van KPN na mediaberichten over een op handen zijnde transactie dat het inderdaad gesprekken voerde over de verkoop van de mobieletelefoniedochter. De zegsman kon de naam van de gesprekspartner echter nog niet onthullen.

KPN stelt dat de uitkomst van de onderhandelingen op dit moment nog onduidelijk is en dat er verdere mededelingen gedaan zullen worden als de tijd daar rijp voor is.

Beleggers lijken de transactie wel te zien zitten. Het aandeel KPN vloog in de late middag ruim 12 procent omhoog.

Persbureau Bloomberg en zakenkrant Financial Times meldden eerder op de dag dat KPN in gesprek is met het Spaanse Telefónica. Dat bedrijf zou circa 4,5 miljard euro overhebben voor E-Plus.

Volgens ingewijden waren de twee vorig jaar al dicht bij het samenvoegen van hun Duitse activiteiten, maar bleef een akkoord destijds uit. April dit jaar werd bekend dat de twee partijen wel weer samen aan de onderhandelingstafel gingen.

Nieuwe marktleider

Mocht het inderdaad om Telefónica gaan, dan ontstaat een bedrijf dat 38 procent van de Duitse mobiele telefoniemarkt in handen heeft. Telefónica's O2 Deutschland had in het eerste kwartaal een marktaandeel van 17,15 procent, E-Plus kwam op 21,25 procent.

De combinatie zou daarmee marktleider Deutsche Telekom, nu nog goed voor 32,8 procent van de markt, van de troon stoten. Vodafone is goed voor 28,8 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie