Ballast en Imtech betrokken bij gevangenis

De Rijksgebouwendienst heeft het consortium Pi2, met daarin Ballast Nedam en Imtech, aangewezen voor de bouw van het nieuwbouwproject PPS Penitentiaire Inrichting Zaanstad. Dat maakte Ballast Nedam maandag bekend.

Eerder werd al aangegeven dat de Rijksgebouwendienst van plan was om Pi2 aan te wijzen als geselecteerde gegadigde voor het project. De order omvat ontwerp, nieuwbouw, onderhoud, financiering en het facilitaire beheer van de nieuwe gevangenis op Hoogtij in Zaanstad.

Het project heeft vanaf beschikbaarstelling een looptijd van 25 jaar en er is een totale nominale waarde mee gemoeid van 300 miljoen euro. De inrichting gaat naar verwachting open in 2016.

Ballast heeft een belang van 65 procent in het project, Imtech heeft een belang van 35 procent.

Strategie

De twee opdrachten die Ballast Nedam afgelopen week en maandag bekend heeft gemaakt, bevestigen de strategie van het bedrijf om de nadruk te leggen op grotere geïntegreerde projecten. Dat schrijven analisten van SNS Securities maandag.

Ballast Nedam meldde vrijdag een aanbesteding te hebben gewonnen voor het project Kustwerk in Katwijk, waarmee 38 miljoen euro is gemoeid.

Volgens SNS biedt met name het contract voor Zaanstad duidelijkheid en werk voor de komende jaren.

Lees meer over:
Tip de redactie