De traditionele financiële websites van Nederlandse beursfondsen verbeteren nauwelijks meer. Dat schrijft het Financieele Dagblad (FD) maandag op basis van onderzoek door digitaal onderzoeksbureau Jungle Minds.

In voorgaande jaren werd nog continu verbetering geboekt, aldus het FD. Budgetten worden nu volgens de krant vooral ingezet voor jaarverslagen- en investor relations-apps voor tablets en smartphones om volgers actiever en beter van informatie te voorzien.

Vooral bij de grotere AEX- en Midkapbedrijven is de ontwikkeling van de internetsites stil komen te staan. Kleinere fondsen boeken nog wel wat vooruitgang, maar dat is volgens de krant vooral omdat ze een inhaalslag maken.

Vooral AEX-fondsen verwijderen financiele kerncijfers van hun website en verwijzen vervolgens door naar het jaarverslag elders op de site. Nog te vaak ontbreekt belangrijke beleggerinformatie op de website, zoals strategie en doelstellingen.

Verbeteringen

De krant, die onderzoek doet in aanloop naar een prijs voor de beste financiële verslaglegging, ziet ook verbeteringen. 

Zo bieden meer bedrijven een ‘alert service’, waarbij iemand via e-mail op de hoogte blijft van persberichten. Ook kan bij sommige bedrijven de publicatie van jaar- en kwartaalcijfers opgenomen worden in een outlookagenda.

Enkele jaarverslagen worden in delen aangeboden, wat volgens de krant het zoeken naar specifieke informatie vergemakkelijkt. Bij een aantal bedrijven is het mogelijk om de jaarrekening in Excel-formaat te downloaden.