De Franse mededingingsautoriteiten doen onderzoek naar Randstad. Dat maakte de uitzender donderdag bekend. 

Eerder had de Zwitserse branchegenoot Adecco ook al laten weten onderwerp te zijn van een onderzoek naar mogelijke overtredingen van de concurrentieregels.

Randstad liet weten verder geen commentaar te kunnen geven. ''We hebben geen specifieke informatie waar de autoriteiten naar op zoek zijn'', aldus een zegsman. Het bedrijf zei mee te werken aan het onderzoek en vertrouwen te hebben in een ''positieve uitkomst''.

Geen effect

Het mededingingsonderzoek, waarbij ambtenaren woensdag bij het bedrijf binnenkwamen en papieren en harddisks kopieerden, heeft geen effect op de dagelijkse gang van zaken bij de onderneming.

''Er is niemand opgepakt'', aldus de woordvoerder. ''Als er met zaken is gerommeld, is het een goede zaak dat het onderzocht wordt'', voegde hij eraan toe.

Beleggers leken donderdag niet onder de indruk van het nieuws dat Randstad onderwerp is van een mededingingsonderzoek in Frankrijk. Veel is nog onduidelijk, dus de gevolgen voor het bedrijf zijn volgens analisten lastig in te schatten.

Niet de eerste keer

SNS Securities wijst er in een reactie op dat het niet de eerste keer is dat Randstad in aanvaring komt met de Franse concurrentiewaakhond. In 2009 kreeg de uitzender een boete opgelegd van 18 miljoen euro voor overtredingen die in 2003 en 2004 waren begaan.

Concurrenten Adecco en Manpower moesten toen respectievelijk 34 en 42 miljoen euro betalen. Het is nog niet duidelijk is op welke periode het huidige onderzoek betrekking heeft.

Het aandeel Randstad stond donderdag op de beurs 0,7 procent hoger op 33,63 euro, bij een 1 procent hogere AEX.